19 Mar t 2018

Çanakkale Şehitler günü, Son yazım ile ilgili düşünceler,Ali Koç’a açık mektup

ÇANAKKALE ŞEHİTLER GÜNÜ
Bugün 18 Mart deniz zaferi ve Çanakkale şehitleri günü. Yeni yazımı bu şanlı tarihimizin bu anlamlı gününde yazıyorum. Çanakkale şehitlerinin 103. yılındayız. Baba dedem Manisa Saruhanlı ilçesinden 13. Kolordu, 13. Alay, 11. Bölükten Halil Emiroglu Mustafa Kemal Paşa’nın komutasında 5/6 Mayıs gecesi Çanakkale’de şehit düşmüştür. Dedemle aynı anda şehit düşen Balıkesir ve Bursa lise talebelerinin ve orada kanını toprağa akıtan tüm şehitlerimizin anıları önünde saygı eğiliyorum. Bu şehitlerin asil kanları üzerinde bir güneş doğdu; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önderimiz ve tüm dünyanın önünde saygı ile eğildiği MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Çanakkale Şehitleri gününde Afrin’de şehit düşen evlatlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum.

SON YAZIM İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER
Son yazımda “Türkiye ABD emperyalizminden 60 yıllık esaret kurtulur mu?” umudumu yazmıştım ve bu yazımı çok önemsemiştim. İşte bu yazım ile ilgili epey yorum aldım bunların sadece birkaçını sizlerle paylaşacağım.

YILMAZ DİKBAŞ, Çok önemli kitaplar yayınlayarak toplumu aydınlatan gerçek bir dost gerçek bir arkadaş; diyor ki:Sayın Orhan Ayber tüm yaşamını özetlemiş, tam bağımsız bir Türkiye özleminden söz ediyor. Bu yazıdan çıkaracağımız çok dersler var.


HALUK DURAL
, Milli merkez genel sekreteri: Yazını dikkatlice okudum. Bizim yaş gurubumuz için hafıza tazelemeye yeterli ancak genç nesillerin daha kapsamlı bilgiye ihtiyacı var. İleride bu ihtiyaçlar için de yazmanızı öneririm.


METİN AYDOGAN
, araştırmacı yazar, Sayın Aydoğan da çok güzel herkesin mutlak okumaları gereken kitapların yazarı, kendisi çok saygı ve sevgi duyduğum gerçek bir dost. Sayın Aydoğan beni açık yürekle eleştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.




ALİ KOÇ'a açık mektup
Fenerbahçe kulüp başkanlığına aday olmayı düşünüyormuşsun. Önce şunu ifade edeyim ben fanatik bir Galatasaraylıyım, Fenerbahçe yönetimi beni ilgilendirmez. Fakat şunu biliyorum ki 100 yıllık GS, FB rekabeti olmasa idi futbolumuz coşkusunu, heyecanını yitirirdi.

Biliyorum futbol profesyonelleştikçe yöneticilik de profesyonelleşti. Sizin de yöneticiliğinizin iş dünyanıza ve toplumdaki saygınlığınıza katkısı olabilir belki ama bunun tersi de olur itibarınızı da yitirirsiniz.

Şimdi size önerim; benim adayım aziz Yıldırım’dır.  İSMAİL TOKALAK’ın (Dünyayı yönetenler ve sistemleri kitabı sayfa 282.) Türk siyasi tarihinin en hain şahsiyeti Feto’nun kumpasına uğramış ve bu kumpasın altından dimdik durarak kalkmıştır.

Sana gelince; ailenin sana ayırdığı servet ile ailenizin ürettiği sanayi ürünlerini 81 ilimizde binlerce bayinizle satarak zenginleştiniz. Tekrar Anadolu’ya dönme zamanınız geldi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kapatılan veya yandaşlara yağmalatılan et ve balık tesislerini yeniden faaliyete geçmesini sağla.  Anadolu halkı nereden geldiği belli olmayan etlerle tüm sağlığını yitiriyor.

Gerekirse yine Anadolu’dan gelip zenginliklerini Anadolu’dan elde eden Sabancı Holdingle beraber satışa çıkarılan şeker fabrikalarını satın alın ve ülke halkını ABD şirketi üretimi tatlandırıcılarından kurtarın.


SÖZÜN ÖZÜ
tekrar Anadolu’ya dönme zamanınız çoktan geldi.


ÇOK ÖNEMLİ NOT: Sayın Osman Akbaşak son yıllardaki yazılarımı topladı. İlgilenen dostlarım şuradan ulaşabilirler:
http://www.osmanakbasak.com/Konuklarim/Orhan_Ayber/Orhan_Ayber_Yazilar.html