04 Mart 2016
İktidar partisinin, çöpten bir kalesi daha yıkılıyor...

İktidar partisinin, çöpten bir kalesi daha yıkılıyor. Müslüman Kardeşler saplantılı ABD'nin parlamento komisyonunda, Müslüman Kardeşler'in ABD için çok büyük bir tehlike olduğu, ulusal güvenlikleri için risk oluşturdukları kararı çıktı. Tasarıda Mısır, Suriye, Suudi Arabistan ve sürüsüyle, Rusya'nın da Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak kabul ettiği belirtildi.

Bu kararda, Sisi'nin dünya siyasetinde hızla yükselişinin etkisi de olmuş olabilir. Artık, Ilımlı İslam Modelinin geçerliliğini yitirdiğini görüyoruz. Günümüzde, ABD'nin kurduğu bütün İslamcı yapıların hızla radikalleştiklerine tanık oluyoruz.

Söylemeliyim ki, Müslüman Kardeşler saplantısının Türkiye'ye maliyeti çok ağır oldu. Doğrudan ekonomik kaybımız, 20-30 milyar Dolar. Fakat asıl, Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölgeyi kaybetmemizin bedeli, trilyonlarca Dolar olabilir. Sakat bir düşüncenin, bir ülke ekonomisine yaptığı zararın bedeline bakınız...

Sisi'yi, Mısır Devrimi'nden sonra yaklaşık 50 ülke lideri ziyaret etti. Üstelik Sisi, bu ziyaretlerde herkesi üniforması ile kabul etti. Şimdilerdeyse Uzak Doğu turunda ve tüm ülkelerle ikili stratejik anlaşmalar imzalıyor. Özgür Dünya, Sisi'yi; Mısır'ı, tarihin karanlık dehlizlerine sürüklenmekten kurtaran lider olarak görüyor. Sadece ve ne yazık ki Türkiye -hani bu ülkeyi Osmanlı karanlığından kurtaran Atatürk'ün Cumhuriyeti- hâlâ Mursi'ye sahip çıkabiliyor...

Birkaç yürekli gazeteci dışında, Mursi'nin anayasası ile Sisi'nin -daha doğrusu, Nasırcı genç subayların- anayasasını kimse kıyaslamadı. Mursi'nin anayasasında neler vardı, anımsayalım:

. 8 yaşındaki kızlarla evlenmek,
. Ölülerle veda aşkı(!),
. Demokrasiyi askıya alıp, meclisin üzerine ulemaları karar organı gibi yetkilendirmek, v.s.

Ne yazık ki bizdeki yalaka, sahtekâr basının temsilcileri; iktidara yaranma adına, Mursi'yi demokrasi kahramanı ilan ettiler.

Son söz: Kimi ülkeler, jeopolitiklerini ülkesinin ve halkının ekonomik, sosyal ve siyasi çıkarları için kullanırlar: Mısır gibi...

Kimi ülkeler ise jeopolitiğini, iktidarın şahsi saplantılarına ülke halkının ekonomik, sosyal ve siyasi çıkarlarını feda ederler: Türkiye gibi.

NASA'nın araştırmalar merkezinin uyarısına göre, son 900 yılın en kurak dönemi yaşanıyor. Doğu Akdeniz Bölgesi'ni de kapsayan bu durumdan en çok etkilenecek ülkeler Türkiye, İsrail, Filistin, Kıbrıs ve Suriye.

Araştırmaların teknik ayrıntılarına girmeyeceğim ancak; Doğu Anadolu'daki Türk Ordusu'nun mücadelesinin, su savaşlarıyla doğrudan ilgili olduğunu yazmıştım geçtiğimiz günlerde.
Aşağıda linkini* vereceğim o yazımı, lütfen bir kez daha okur musunuz?.. İsrail ve Batılı güçlerin, neden bölgede terör örgütlerini desteklediğini, NASA'nın bu son haberi ile ilişkilendirerek yeniden değerlendirmenizi rica ediyorum.