12 Haziran 2015
Batı basını dedikleri…

Geçtiğimiz günlerde New York Times gazetesinde Sayın Cumhurbaşkanı aleyhinde yazılan yazılar sosyal medyaya bomba gibi düştü. Bu gazetelerin tamamı emperyalizmin ve dünyayı yöneten gizli güçlerin gazeteleri değil mi?

Daha birkaç sene önceleri yüzlerce amiralimiz, generalimiz, kahramanımız, gazetecimiz, aydınımız hatta siyasi parti başkanları bile sahte belgelerle zindana atılırken o gün Türkiye Başbakanına demokrasi kahramanı diyen, övgüler düzen bu medya değil miydi?

Şimdi ne değişti de bu gazete haberlerini bu kadar ciddiye alıyorsunuz?

İsterseniz ben size bu gazetelerin bir ay önce yani Ermenilerin sözde soykırım ilan ettiği 24 Nisan günlü sayısından bazı haberler sunayım da bu gazeteleri iyi tanıyın:

“Ermeni aktivist grupları kendilerine göre genositin tazminat talebinde yoğunlaştılar. Rick Gladstone’nin kaleme aldığı yarım sayfalık yazıda tazminatın gerekçeleri anlatılmakta ve şu rakamlar verilmektedir. Tüm zarar ziyanlar maddi manevi 3 trilyon dolar. Türkiye’nin ödemesi gereken ise 1,64 trilyon dolardır. Türk yönetimi bunu kabullenmezse üzerinde uluslararası baskı yapılmalıdır.”

 

Yine bu gazetede bir başka yazı:

Genosit nedeni ile ailelerini ve kültürlerini kaybeden Ermenilerin şimdilerde gerçek kimliklerine kavuştukları, İslamiyet’i terk edip Hıristiyan oldukları ve kiliselere gittiklerini inceleyen bir yazı yayımlandı. 

Peki, neden bu araştırmalar hız kazandı? Çünkü ABD’nin en sevilen başkanlarından Wilson’un Sevr için öngördüğü Ermeni vatanı, Atatürk tarafından tarihin çöplüğüne atılmıştı.

Şimdi önce Kürt otonomisi sonra Batı Ermenistan Kürt ortak yönetimi ve Türkiye’den kopuş planları yapılıyor olamaz mı?

İngiltere’nin en ciddi kabul edilen gazetesi The Guardian ise son olarak şunu yazdı:
“Tam batılaşmamış yoksul Müslümanların kendilerini yönetmelerine izin verilemez.”

Bu alçakça ifadeleri şiddetle ve nefretle reddediyorum. Buna basın özgürlüğü deyip de susanları şiddetle kınıyorum. 

Ermeni meselesinde 2 önemli gelişme
Brezilya Meclisi 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan yasa tasarısını meclisten geçirdi. Dışişleri Bakanlığı Brezilya Büyükelçimizi geri çekti. ABD askeri tarih profesörü Edward J. Erickson 1915 olayları için soykırım kelimesinin kullanılamayacağını ifade etti. İsviçre Türk toplumu başkanı Kahraman Tunaboylu bu sözleri yabancı bir askeri uzmandan duymak çok önemli dedi.