10 Nisan 2015
Strafordan iki önemli ifşaat, Brzezinski, ABD diplomasisine bir ders

Gizli CIA olarak bilinen straforun başkanı George Freidmen, ABD yönetiminin temel stratejik hedefinin Rusya ile Almanya arasında bir ittifak yaratılmasını engellemek olduğunu ve Ukrayna sorununu bu nedenle oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca Reagan yönetiminin İran-Irak savaşında el altından ikisinin de desteklediğini söylerken, bunun ahlaki olmadığını biliyoruz. Ama önemli olan, ABD’nin çıkarlarıdır. 

Siz Sayın Freidmen, ABD çıkarları için, çıkardığınız savaşta, 2 milyon genç insan öldü. Şimdi de Ortadoğu’daki savaşa, ülkemizi de bulaştırmak istiyorsunuz. Bunu da biliyoruz. Ülkenizin çıkarları, insanların yaşama hakkından daha çok mu önemli? Bu ahlaki olmayan davranışlara, ne zaman son vereceksiniz? 

Brzezinski
ABD Başkanı Obama’nın akıl hocası ve Eski M. G. Danışmanı.
ABD stratejilerinin önünde giden adamdır.

9 Mart’ta Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde (CSIS) konferansta Ukrayna bunalımının çözümü için şu görüşleri ileri sürdü.
•    Ukrayna Sorunu tek yanlı çabalarla çözülemez.
•    Rusya’ya ekonomik yaptırımlar işe yaramaz.
•    ABD, Rusya’ya iki tarafın çıkarlarını gözeten, anlaşma önermeli.
•    Ukrayna, AB’ye girse bile NATO’ya alınmayacağı güvencesi verilsin.
•    Ukrayna’ya silah gönderilmesin. 

Türkiye ise derhal Rusya’nın, Kırım ve Ukrayna politikalarına bakış açısını değiştirmeli. ABD ve Batı, Rusya ile anlaştığında açıkta kalabiliriz.

ABD diplomasisine bir ders
Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, 9 Mayıs’ta İkinci Dünya Savaşı kutlamaları için Moskova’ya gitmesini eleştiren, ABD’nin Prag elçisini sert eleştirdi. “Hiçbir büyükelçinin ziyaretlerime ait fikir yürütmesine müsaade edemem” dedi ve ABD diplomatlarına, Çek Cumhurbaşkanı saraylarına girişlerini yasakladı. 

ABD’nin Türkiye büyükelçisi ise hassas bölgemiz Güneydoğu’ya gidiyor ve Diyarbakır’da bazı gizli toplantılar yapıyor. 

Bakalım bizden bir cevap alacak mı?