31 Ekim 2014
AB'den Ankara'ya gizli IŞİD ziyareti

Bu bir gazete haberi, AB yetkilileri önce Kobani için bir yorum yapıyor: "Kobani düşerse hem bölge, hem de Türkiye için siyasi sonuçları olurmuş" falan filan. Haberin devamı ise şöyle: "AB kaynakları siyasi diyalog kapsamında AB Dış İlişkiler Servisi Siyasi İşler Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmid'in de 11-12 Kasım tarihleri arasında Ankara'ya geleceğini vurguladılar. Kaynaklar ayrıca görüşmelerde, birliğin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların topluma, 'entegrasyonu' için 70 milyon avroluk kaynak aktarımı konusunda öneride bulunduğunu dile getirdi. Bu yardımın, yeni kamplar inşa etmek için değil, bu kişilerin topluma uyum sağlaması için olduğunu ifade eden AB kaynakları, "70 milyon avronun devlet eliyle aktarılmasını istiyoruz. Ancak sivil toplum aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. Buna Türkiye karar verir" görüşünü dile getirdiler. 

Mülteci ve teröristlerin, şimdi kendi ülkelerine dönmelerini değil de, bizim ülkemizde entegrasyonunu öneriyorlar. AB yetkilileri, "bu mültecilerin (yaklaşık 2,5 milyon kişinin) ülkemizde kalmasının ne kadar alt yapı, sosyal ve ekonomik sorunlar yaratacağını hesapladınız mı?" Bu ülke teröristlerin fosseptiği mi olacak?

Açık konuşun AB yetkilileri! Siz dost musunuz, yoksa düşman mısınız?

Putin'in konuşması
Geçtiğimiz günlerde Putin uluslararası düşünce kuruluşu Valdai Kulüp'ün Soçi'de düzenlenen konferanstaki konuşmasını, siyasetle ilgili herkesin mutlaka okuması gerekir. İnternetten 'Rusya'nın sesi' yayınından konuşmanın tamamını değerlendirebilirler. Gorbaçov bile noktasına, virgülüne kadar Putin'i onayladı.
Yeni bir uluslararası blok
AAYB (Asya Altyapı Yatırım Bankası) 21 ülkenin katılımı ile kuruldu. İçeriğini daha sonraki yazılarımızda paylaşırız. Size bu bankanın kuruluşunu iştirak eden ülkelerin isimlerini veriyorum. Çok ilginç ülkelere rastlayabilirsiniz. Örnek: Bangladeş, Brunei, Çin, Filipinler, Hindistan, Kamboçya, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Laos, Malezya, Moğolistan, Myanmar, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Umman ve Vietnam.