06 Haziran 2014
Seçimler, sonuçlar ve kaygılar

Suriye seçimleri
Beşer Esad çok büyük bir farkla seçimleri kazandı. Böylece Suriye sonu belirsiz bir kaostan çıkış şansını yakaladı.

İktidar partisinin Suriye'deki rejime bakışı malum. AKP iktidarda olduğu sürece Suriye ile dostluğumuz bir daha söz konusu olamaz. Ekonomik ilişkilerdeki kaybımız her yıl milyarlarca dolar olarak ifade edilebilir. Ancak bu seçimlerde, Suriye CHP'yi gözlemci olarak davet etmesi karşısında CHP'nin tavrı olumsuz oldu.

Çünkü Kılıçdaroğlu, Başbakan tarafından azarlanmaktan korktu. Bir kez daha anlaşıldı ki, bu CHP dış politikada AKP'nin alternatifi olamayacaktır. Gelecek kuşaklarımızın ekonomik çıkmazında CHP'nin rolü ne yazık ki AKP kadar olacaktır.

Bir süre sonra ABD de Suriye'ye yaklaşacak, ikili ilişkilerini güçlendirmek isteyecek. Nereden belli derseniz, bunu ABD'li senatör Richard H. Black'in söyleşilerinden çıkarıyoruz. Bu söyleşide Esad övülüyordu. Senatör, "Tayyip Erdoğan'ın yerinde olsaydım Esad ile anlaşırdım" diyor.

Bu senatörün ABD'nin Suriye'de kaybettiği ve  uzlaşmak için görevli olduğunu sanıyorum. Suriye'yi tamamen karşımıza alacak davranışlardan kaçının.

Mısır seçimleri 
Mısır'da  seçimleri General Sisi kazandı. Başta ABD olmak üzere herkes Sisi'yi kutluyor. Tek istisna var o da Türkiye. Üstelikte hem iktidarı hem de ana muhalefeti ile. Hatta Mısır yönetimi Türkiye'yi ağır suçladı seçimlerle ilgili tavrımızdan dolayı.

Türkiye Mısır'ı kaybetmiştir. Bu kayıp ekonomik, stratejik olmak üzere çok yönlüdür. 
Suudi Arabistan bile "Mısır'a destek vermeyen bizim yanımızda olmayacak" demiştir. Katar da buna uyacak doğal olarak.

Ağrı seçimleri
Tekrarlanan Ağrı seçimleri AKP ile BDP arasında geçti. Ben bu seçime ve sonuçlarına saygı duymuyorum ve güvenmiyorum. Bir tarafta devletin ekonomik terörü diğer tarafta ise 'korkulu bir rüya görse annesinin koynuna girecek' çocukları kaçıran acımasız terör örgütü. 

Ağrılı seçmenler kırk katır mı, kırk satır mı seçenekleri arasında kalmıştı.

Neticede kazananın ilk icraatı, Kazım Karabekir'in adının caddelerden ve kurumlardan kaldırılması imiş. Ve kazanan bir laf daha etmiş: "Bu seçimlerin kazananı AKP, Öcalan ve BDP'dir."

Aslında oradaki seçimlerin sonucunda, tek kazanan vardır, o da Batı Ermenistan'ı kurmak için pusuda yatan Ermenilerdir.

Geçtiğimiz yıl Sarkisyan Ermeni gençleri ile yaptığı söyleşide şöyle diyordu:  Bizim kuşak Karabağ'ı çözdü, size düşen görev ise başta Ermenistan'ın simgesi Ağrı ile Van olmak üzere 9 ilimizi kucaklamaktır.

Ama bir de şu sözleri fısıldadı: Sakın ola orada Türk bayrağı varken harekete geçmeyin, sonsuza kadar başaramazsınız. Ne varki Türk Bayrağı iner, yerine bir paçavra asılır. İşte o günü bekleyin.
Bir süre daha geçsin göreceksiniz, Ermeniler dahi hepinizin kursağında kalacak kazancınız. Türk Bayrağı'nı oradaki halkımız koruyacak, hemde kanı pahasına.

3. İstanbul Uluslararası Su Forumu tamamlandı
27-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “3. İstanbul Uluslararası Su Forumu”nun açılışında yaptığı konuşmada,Dünya Su Konseyi Başkanı Benedito Braga çok önemli uyarılarda bulundu

Su kaynaklarına önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Braga, “Bu yüzyıl sona erdiğinde nüfusun yarısı sudan ve ciddi şekilde su ve gıda güvenliğinden mahrum kalacak, çiftçilerin yüzde 70 daha fazla gıda üretmesi gerekecek. Global su güvenliği bu zorlukların üstesinden gelmemizin yegâne unsuru” dedi.