19 temmuz 2013
Montrö Sözleşmesi'nin 77. yıl dönümü

20 Temmuz 1936 tarihinde Montre Sözleşmesi imzalandı. Lozan Anlaşması ile uluslararası bir komisyona bırakılan boğazların denetimi Türkiye'ye devredildi. Daha doğrusu dünya hızla büyük bir savaşa doğru sürüklenirken boğazların denetiminin ülkemize devredilmesi, Türk milletine, Atatürk'e ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin namusuna, bağımsız duruşuna güveni göstermektedir. Bu nedenle İkinci Dünya Savaşı'nda Atlantik, Pasifik, Hint Okyanusu, Baltık Denizi ve Akdeniz'de binlerce değil, on binlerce savaş gemisi, lojistik gemi enkazları ile denizin dibini boylarken, bu savaş Karadeniz'e uğramamıştır. Hatta yıllar sonra bile Gürcistan-Rus Savaşı'nda Montrö Sözleşmesi'ni delmek isteyen ABD'ye izin vermeyen pek çok değerli komutanımız bedelini Hasdal ve Silivri'de ödemektedir. 

Haftanın sözü 
Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinsky, Atatürk'e büyük saygı duyduğunu ifade ederek, "Atatürk büyük şahsiyet, 20. yüzyılın en büyük siyasetçilerinden ve dünya politikasına imzasını atan devlet adamıdır" diyerek övdü. 

Ülkemde Atatürk'ü içine sindiremeyenlere ithaf olunur.

Müslüman Müslümanı öldürürken
Suriye'nin kuzeyinde, güneyinde, her yerinde Müslüman Müslüman'ı öldürüyor. Mısır'da, Libya'da, Yemen'de Pakistan'da yani Müslümanların yaşadığı her yerde yaşadığı Müslüman Müslüman'ı öldürüyor (Türkiye hariç). 

Peki İsrail bu arada ne yapıyor? Yüzlerce yıldır Müslüman bedevilerin oturduğu bölgeye (700 bin) dönüm el koyuyor, 60 bin bedevi köylüyü yerlerinden edecek  Negev Projesi'ni başlattı. Bölge, endüstri bölgesi olacakmış! Yorumu size bırakıyorum.

Alpaslan Işıklı Hocamızı kaybettik
Değerli bilim adamı Alpaslan hocamız, en verimli döneminde, en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah'tan rahmet Atatürkçülere ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum.