8500

Yıl 2035. Mekân Agora'dan başlayıp Kadifekale sırtlarındaki antik tiyatroyu içine alan Arkeopark İzmir. Kentlilik bilinciyle donanmış muhteşem ötesi bir şehir, aşkın da dostluğun da en güzelini yaşayan Egeli roman kahramanları ve 8500 yıl öncesine yapılan gizem dolu bir zaman yolculuğu.

Halikarnas Balıkçısı'nın "Pembe sabahlar, mavi öğlenler, altın ikindiler, menekşe akşamlar diyarı" dediği Ege'nin romanı. Merak ve heyecanla okunacak bu roman, günümüzden geleceğe uzanan; yer yer fantastik öğelerle gelecekten de bu günlere seslenen, bilgilendirici, sorgulayıcı bir yapıt.

"Homeros'un "Şarap renkli deniz" dediği Ege'nin kıyıları, kalıntıları günümüze dek uzanan uygarlıkların da altın beşiğidir. O uygarlıklar, ansiklopedilerde, tarih kitaplarında kalmıştır ne yazık ki. Toplumsal sorumluluğunun bilinciyle M. Osman AKBAŞAK yazınsallıktan ödün vermeden "Geçmiş, tarih kitaplarından değil; roman türü edebi kitaplardan öğrenilir" tezinin en güzel örneklerinden birini, 8500 adını verdiği romanıyla okura ulaştırıyor."
Bahri KARADUMAN


"Agora'dan başlayıp Kadifekale sırtlarındaki antik tiyatroyu içine alan Ege Arkeopark bizlere hangi güzellikleri sunmaktadır.
Arkeoloji toplumlar için neden önemlidir?
Mesleğine tutkulu bir insanın mutluluğu nasıldır?
İlk aşkın heyecanı birlikte üretirken neden doruklara ulaşır?
Cinsler arasındaki düşünsel ve duygusal birliktelik neden çok değerlidir?
Dostluk nasıl gelişir?
8500 yıl önceki insanla günümüz insanı arasındaki farklar ve benzerlikler nelerdir?
Gibi soruların yanıtlarını bulabileceğiniz, merak ve heyecanla okunacak, çok akıcı bir anlatımla ve tertemiz bir Türkçe ile yazılan bir roman."
Nevzat SÜER SEZGİN

Otuz sekiz yıldır yaşadığım kentim İzmir'e borcumu ödemeye çalışıyorum.

Hedefim kentimin tarihini genç okurlara en bilinmeyen yönleriyle anlatmak.
M. Osman AKBAŞAK